Vloerverwarming als hoofdverwarming

U heeft de knoop doorgehakt: het comfort van een vloerverwarming gaat uw woning binnenkort verrijken. In het vooruitzicht staat een comfortabele warme woning. Een woning waar u bij het stappen uit uw bed de warmte van de vloer onder uw voeten voelt. Maar voor die tijd is er nog één beslissing te maken. Wilt u een vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

Hoofdverwarming in de vloer: mooi, strak en ruimtelijk

U ziet het verschil tussen een vloerverwarming als hoofdverwarming en traditionele verwarmingssystemen in één oogopslag. Een vloerverwarming als hoofdverwarming is netjes in de vloer verwerkt voor een onzichtbare verwarmingsstelsel. Ruimte innemende radiatoren maken plaats voor een strak afgewerkte vloerverwarming. U creëert met een vloerverwarming extra ruimte in uw woning en een ruimtelijk gevoel.

Optimaal genieten van vloerverwarming

Met dank aan de gelijkmatige warmteverdeling van vloerverwarming, staat de thermostaat 2 tot 3 graden lager dan bij het gebruik van radiatoren. U bespaart hierdoor op stookkosten. Ook is de gelijkmatige verdeling van de warmte goed voor een aangename warmte en weinig stofvormende luchtcirculatie. Wanneer u kiest voor een vloerverwarming als hoofdverwarming geniet u optimaal van deze voordelen.

Vloerverwarming als hoofdverwarming aanleggen

Een goede isolatie maakt het makkelijker om voldoende warmteafgifte te genereren. En omdat nieuwere woningen vaak een betere isolatie hebben, zijn deze woningen het beste geschikt voor een vloerverwarming. Bij een vloerverwarming als hoofdverwarming worden de sleuven voor de vewarmingsslangen met een kleine afstand tussen iedere sleuf gelegd. Op deze manier komt er voldoende warmte vrij om uw hele woning te verwarmen.

“Een briljante oplossing voor koude voeten.”

Testimonials

van onze klanten

Hoe werkt het?

vloerverwarming

Systemen

vloerverwarming2

Tacker systeem

Het tackersysteem is een systeem dat vooral bij appartementen/nieuwbouwprojecten uitkomst biedt. Vooral omdat de tackerplaten een dempende kracht hebben en isoleren. (…)

noppenplaten

Noppenplaten

Wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en de ondervloer is geheel glad is een noppenplaatsysteem een geschikte methode. Bij dit systeem worden de (…)

vrezen

Infrezen

In een situatie waarin de dekvloer al bestaand is, worden er sleuven gefreesd waarin vervolgens de buis gelegd wordt. Het infrezen kan tegenwoordig in zand/cementdekvloeren (…)

vloerverwarming3

Droogbouwsysteem

In sommige situaties is het niet mogelijk om vloerverwarming in te frezen of middels een natbouw-systeem (krimpnetten, noppenplaten of tackerplaten) aan te leggen (…)

vloerverwarming1

Opritverwarming

Met onze opritverwarming is elke oprit sneeuw-en ijsvrij, 24/7. Dit systeem bestaat uit leidingen met warm water met antivries. Een sensor in het wegdek detecteert lage temperaturen, vocht, sneeuw en ijs (…)

krimpnetten

Krimpnetten

Bij dit systeem wordt de vloer voorzien van kunststof leidingen waar water door stroomt. De slangen worden aangesloten op een zogenaamde regel- of verdeelunit. (…)

Vloerverwarming als bijverwarming

U bent op zoek naar het comfort van een warme ondervloer. Maar u wilt dit graag combineren met een traditioneel verwarmingssysteem met radiatoren? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u! Want een vloerverwarming als bijverwarming geeft u een heerlijk warme ondervloer. Terwijl u tegelijkertijd geniet van de voordelen van een traditioneel verwarmingssysteem.

Waarom een vloerverwarming als bijverwarming?

Een vloerverwarming brengt interessante voordelen met zich mee. U bespaart bijvoorbeeld stookkosten dankzij een efficiënte verdeling van de warmte. Ondanks de vele voordelen van een vloerverwarming is er één punt van opmerking. Qua snelheid van opwarming is een traditioneel verwarmingssysteem net iets sneller.

Wilt u uw woning zo snel mogelijk op temperatuur brengen? Dan is een vloerverwarming als bijverwarming het antwoord. Vuistregel is om de radiatoren te gebruiken om de woning op temperatuur te brengen. Ondersteund door een bijverwarming onder uw vloer wordt een aangename temperatuur al snel bereikt.

Vloerverwarming uitzetten of aanlaten?

Een traditioneel verwarmingssystem zet u ’s nachts normaal gesproken uit. Maar geldt dit ook voor een vloerverwarming? Een vloerverwarming gebruikt het meeste energie bij het opwarmen. Wanneer de vloer eenmaal op temperatuur is houdt de vloer de warmte langdurig vast. Door uw vloerverwarming ’s nachts aan te laten bespaart u juist op stookkosten.

Ons advies is om de temperatuur van de vloerverwarming op een constant pijl te houden. Dit doet u door ’s nachts uw vloerverwarming enkel lager te zetten. Zodat in de ochtend de hele vloer niet opnieuw verwarmd moet worden. En als bonus wordt u in de ochtend verwelkomd met een warme vloer.

Vloerverwarming als bijverwarming aanleggen

Is een vloerverwarming als bijverwarming echt iets voor u? Dan zorgen wij voor een goede installatie. Voor een vloerverwarming als bijverwarming frezen wij sleuven in uw ondervloer met relatief grotere afstanden dan bij een vloerverwarming als hoofdverwarming. Goed nieuws voor uw portemonnee. Want hierdoor bespaart u meters aan buiswerk en materiaalkosten.

Hoe werkt vloerverwarming?

Bij vloerverwarming is de verwarmde vloer een grote geintegreerde radiator. Bij de indeling van een vloerverwarmingsysteem wordt uitgegaan van een zo gelijkmatig mogelijke oppervlaktetemperatuur. Goed geisoleerde gebouwen en woningen kunnen geheel door vloerverwarming worden verwarmd, er zijn dan geen extra radiatoren e.d. nodig. Bij minder goed geisoleerde gebouwen is er wel aanvullende verwarming nodig.

Ter voorkoming van schade aan de vloer mag het water dat door de slangen loopt, die in de vloer liggen, niet heter zijn dan 60 graden. De temperatuur in het vloerverwarmingsysteem is doorgaans ingesteld op een maximum temperatuur van 55 graden. Veelal is deze regeling nog extra beveiligd door een maximaal thermostaat, welke bij een te hoge temperatuur de pomp van het systeem uitschakelt. De temperatuur van de vloer zal varieren tussen de 22 en 34 graden. Dit is afhankelijk van de watertemperatuurregeling, het mengsysteem en de onderlinge afstand van de vloerbuizen.

Waarom vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een aantal grote voordelen. Doordat er een groter stralingsoppervlak is met een lagere temperatuur vergeleken met die van radiatoren, is het een prettige warmte en kan de luchttemperatuur laag blijven. Daarnaast behoeft het een laag energieverbruik omdat het vertrek met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd. Hierdoor kunt u de thermostaat vaak 1 of 2 graden lager zetten dan bij gebruik van radiatoren en toch een comfortabele temperatuur in huis hebben.

Het huis heeft een grotere warmtebuffer, zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden. Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is het ook voor mensen met cara / luchtwegaandoening een zeer aangename manier van verwarmen.
Bij het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er bovendien geen radiatoren en dergelijke meer nodig, zodat deze geen ruimte meer hoeven in te nemen.

De voordelen op een rij:

  • De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst.
  • Geen zichtbare verwarmingselementen in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst.
  • Energiebesparend! De temperatuur kan 1 tot 2 graden lager ingesteld worden.
  • Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid.
  • Op jaarbasis kunt u gemiddeld 300 kWh besparen, wat al snel resulteert in een reductie van 20% op de stookkosten.