Is vloerverwarming energiezuiniger? Ontdek de feiten en fabels

  • 17 jaar ervaring
  • All in service
  • Lange garantieperiode
  • Zonder hak- en breekwerk
  • Stofvrij inslijpen

Hoe energiezuinig is vloerverwarming?

Als je vloerverwarming hebt, kun je de gehele ruimte aangenaam warm houden bij een lagere luchttemperatuur. Vloerverwarming is namelijk een vorm van stralingswarmteoverdracht. De warmte verspreidt zich gelijkmatig via het vloeroppervlak. Dankzij deze gelijkmatige warmteverdeling voelt een ruimte bij een lagere luchttemperatuur al aangenaam aan. En als de vloer eenmaal warm is, houdt de vloer deze warmte voor langere tijd vast. Dit is goed voor een efficiënt energieverbruik. En dus voor je portemonnee. Briljant Vloerverwarming vertelt je graag meer over energie besparen met vloerverwarming.

Geld besparen met vloerverwarming

Met vloerverwarming in Cuijk profiteer je dus van een gelijkmatige temperatuur over de hele vloer. Hierdoor staat de thermostaat 2 tot 3 graden lager! Het systeem hoeft namelijk minder hard te werken om de gewenste temperatuur te handhaven, wat resulteert in energiebesparing en lagere energiekosten. Verwarmen met vloerverwarming is dus efficiënter dan verwarmen met radiatoren. Het kost minder energie om de gewenste temperatuur te bereiken. Combineer je ook nog eens vloerverwarming met zonnepanelen of een warmtepomp? Dan ben je nog goedkoper uit!

Is vloerverwarming altijd energiezuiniger?

Vloerverwarming kan dus energiezuiniger zijn en je helpen te besparen op je energiekosten. Maar de daadwerkelijke energiezuinigheid van de vloerverwarming hangt af van de soort isolatie, het type vloerbedekking en de algehele efficiëntie van het verwarmingssysteem. Heb je thuis bijvoorbeeld een slechte isolatie? Een slecht geïsoleerde vloer zorgt voor warmteverlies naar de grond, waardoor er meer energie nodig is om een ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen en te houden. In dat geval kan een goed ontworpen verwarmingssysteem met radiatoren even energiezuinig zijn.

Hoe maak ik de juiste keuze?

Wil je weten of vloerverwarming voor jou de beste keuze is? En hoe energiezuinig vloerverwarming bij jou thuis kan zijn? De specialisten van Briljant Vloerverwarming adviseren je graag. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om vloerverwarming te combineren met je traditionele verwarmingssysteem met radiatoren. Hierdoor heb je een warme vloer, terwijl je tegelijkertijd geniet van de voordelen van een traditioneel verwarmingssysteem. Zo breng je je woning snel op temperatuur.

Meer weten? Neem contact op

Bij vragen, voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte voor het aanleggen van vloerverwarming, neem je gerust contact met ons op. Bel naar 085 130 63 41 of stuur een mail naar info@briljantvloerverwarming.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen.

Bel ons App ons Mail ons