Wat kost elektrische vloerverwarming?

  • 17 jaar ervaring
  • All in service
  • Lange garantieperiode
  • Zonder hak- en breekwerk
  • Stofvrij inslijpen

Elektrische vloerverwarming: kosten en toepassing

Elektrische vloerverwarming wordt steeds populairder en dat heeft zo zijn redenen. Elektrische vloerverwarming biedt uw woning namelijk een boel voordelen. Veel meer dan enkel en alleen een lekkere warme vloer onder uw voeten. Daarom vertelt Briljant Vloerverwarming u graag meer over elektrische vloerverwarming, de kosten en de toepassing ervan.

Kosten elektrische vloerverwarming

De kosten van elektrische vloerverwarming zijn afhankelijk van een paar elementen. Ten eerste het aantal vierkante meters. Voor een set elektrische matten van 5 m² betaalt u ongeveer tussen de €275 tot €325. Deze prijzen zijn inclusief klokthermostaat. Deze vloermatten hebben meestal een vermogen van zo’n 160 watt per vierkante meter. Exacte prijzen variëren natuurlijk per aanbieder en per situatie.

In welke ruimtes past u elektrische vloerverwarming toe?

Elektrische vloerverwarming komt vooral goed tot zijn recht in ruimtes die u niet de hele tijd verwarmd wilt hebben. U denkt hierbij aan de badkamer, het toilet, uw garage of een hobbykamertje. Omdat elektrische verwarming eenvoudig aan te leggen is, heeft u relatief lage installatiekosten. Daarnaast heeft u voor een elektrische vloerverwarming geen speciale cv-ketel nodig. Dit maakt een elektrische vloerverwarming voor sporadisch gebruik in een aparte ruimte economisch erg aantrekkelijk.

Elektrische vloerverwarming afdekken

Als u voor een elektrische vloerverwarming heeft gekozen, wilt u natuurlijk weten welke vloerbedekking u hiervoor het beste kunt gebruiken. De volgende vormen van vloerbedekking zijn, onder bepaalde voorwaarden, mogelijk met vloerverwarming:

  • Stenen vloeren: stenen vloeren zoals keramische tegels, natuurstenen vloeren of plavuizen zijn prima voor vloerverwarming gezien de warmte hier goed door wordt opgenomen en afgegeven.
  • Tapijt kan in principe worden gebruik met vloerverwarming. Let hierbij wel op het soort tapijt. Bekijk goed het labeltje van het tapijt of deze geschikt is. Heeft u tapijt met een foamrug? Dan is deze niet geschikt.
  • Vinyl vloeren zijn niet de meeste ideale kandidaat voor een combinatie met vloerverwarming. Toch zijn ze in principe wel geschikt.
  • Houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Er dient wel een isolatie onder de verwarmingsfolie te worden aangebracht. Let er ook op dat uw houten vloer niet te dik is. Anders gaat een groot deel van de warmte bij voorbaat verloren.

Meer informatie? Neem contact op met ons!

Bent u geïnteresseerd geraakt in een vloerverwarming? Wilt u gerenommeerd advies voor de beste vloerverwarming voor bij uw vloer en budget? Neem dan gerust contact op met Briljant Vloerverwarming. We helpen u graag verder. U bent ook van harte welkom om eens in onze showroom langs te komen. U bereikt ons telefonisch via 085 – 1306341 en per mail op info@briljantvloerverwarming.nl.

Bel ons App ons Mail ons