Waarom een vloerverwarming met noppenplaten aanleggen?

  • 17 jaar ervaring
  • All in service
  • Lange garantieperiode
  • Zonder hak- en breekwerk
  • Stofvrij inslijpen

Vloerverwarming infrezen in de meeste soorten vloeren

Vloerverwarming leggen heeft veel voordelen. Maar het aanleggen ervan kan wel behoorlijk wat werk opleveren. Daarom is het altijd verstandig om vloerverwarming te laten infrezen door een professioneel bedrijf als Briljant Vloerverwarming. Wij zorgen ervoor dat je bestaande vloer helemaal intact blijft, omdat we de vloerverwarming met een speciale machine in de vloer frezen. Het voordeel van vloerverwarming infrezen, is dat je geen nieuwe vloer hoeft te laten leggen. Uiteraard zijn er meer voordelen aan het infrezen van vloerverwarming. Briljant Vloerverwarming vertelt er hier meer over.

Waarom een vloerverwarming met noppenplaten aanleggen?

Wat zijn de voordelen van een noppenplaten vloerverwarming aanleggen?

Voor wie vloerverwarming overweegt aan te (laten) leggen in huis, laten we graag kennis maken met de mogelijkheid tot het aanleggen van vloerverwarming met noppenplaten in huis. Het aanleggen van vloerverwarming met noppenplaten heeft namelijk zo zijn voordelen. Briljant Vloerverwarming geeft je hieronder enkele van de belangrijkste voordelen.

Efficiënte warmteverspreiding

Noppenplaten fungeren als een geleidingselement tussen de vloerverwarming en de vloerafwerking. Ze zorgen voor een gelijkmatige verdeling van warmte over het vloeroppervlak. Dit resulteert in efficiënte verwarming van de een ruimte met een comfortabele en gelijkmatige temperatuurverdeling.

Snelle opwarmtijd van de vloerverwarming

Noppenplaten hebben een relatief lage thermische weerstand, waardoor de vloerverwarmingssystemen snel kunnen opwarmen. Dit betekent dat je de gewenste temperatuur sneller kunt bereiken in vergelijking tot andere vloerverwarmingssystemen, zoals bijvoorbeeld bij vloerverwarming op matten.

Energiezuinigheid

Vloerverwarming met noppenplaten werkt op lagere watertemperaturen als je het vergelijkt met traditionele radiatoren. Je kunt hiermee energie besparen en je kosten omlaag brengen. Bovendien kun je dankzij een gelijkmatiger warmteverdeling je thermostaat lager instellen zonder op comfort in te hoeven leveren.

Geluidsisolatie

Noppenplaten fungeren ook als geluidsisolatie. Ze reduceren de geluidsoverdracht naar aangrenzende ruimtes, waardoor je een stillere woonomgeving hebt.

Installatiegemak

Het aanleggen van vloerverwarming met noppenplaten is redelijk eenvoudig en snel te doen. De noppenplaten worden op de ondervloer geplaatst en de verwarmingsbuizen worden in de noppenplaten gelegd. Dit maakt installatie minder arbeidsintensief en kostenefficiënter dan andere vloerverwarmingssystemen.

Voordelen noppenplaat vloerverwarming aanleggen op een rijtje

Een noppenplaat vloerverwarming aanleggen scheelt je niet alleen in de kosten voor vloerverwarming, maar ook in tijd. Het is ook en klus die binnen een dag geklaard kan zijn. De belangrijkste voordelen van vloerverwarming met noppenplaten hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • De montage is snel en eenvoudig
  • Meestal binnen een dag geïnstalleerd
  • Goede gelijkmatige verwarming van de vloer
  • Met vloerverwarming met noppenplaten heb je direct goede vloerisolatie
  • Snelle opwarmtijd en lage installatiehoogte

Advies over vloerverwarming?

Het is wel belangrijk om op te merken dat elk type vloerverwarming zo zijn eigen voordelen heeft. Wil je er meer weten over vloerverwarming met noppenplaten? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 1306341 of stuur een e-mail naar info@briljantvloerverwarming.nl. Een offerte aanvragen om de kosten van vloerverwarming met noppenplaten alvast in te kunnen zien, doe je geheel vrijblijvend via onze website.

Bel ons App ons Mail ons