Hoe werkt vloerverwarming?

 • 17 jaar ervaring
 • All in service
 • Lange garantieperiode
 • Zonder hak- en breekwerk
 • Stofvrij inslijpen

Zo werkt vloerverwarming

Als er iets is waarmee je je woning verrijkt en comfortabeler maakt, dan is het vloerverwarming. Er is niets heerlijker dan uit bed stappen en met je blote voeten meteen een fijne warme vloer aanraken. Maar hoe werkt een vloerverwarming nu eigenlijk? Briljant Vloerverwarming vertelt je in dit blog graag meer over de werking van vloerverwarming. Lees snel verder en leer er meer over.

De precieze werking

Zodra je een vloerverwarming onder je vloer hebt liggen, werkt deze als volgt:

 • Kies eerst de door jou gewenste kamertemperatuur
 • Vervolgens wordt met gas of elektriciteit het water in de verwarmingsbuizen verwarmt
 • Een verwarmingspomp pompt het water rond en een vloerverwarmingsverdeler zorgt ervoor dat dit water gelijkmatig wordt verdeeld door je kamer(s)
 • Met een thermometer wordt het water op temperatuur gehouden.

De eerste keer je vloerverwarming gebruiken

Zodra je voor de eerste keer je vloerverwarming activeert, merk je dat je vloer nog koud is. Het zal een paar uur duren voordat je de warmte daadwerkelijk voelt. Een vloerverwarming werkt dus wat langzamer dan een ouderwetse radiator.

Hoe werkt vloerverwarming?

Energie besparen met een vloerverwarming

Zodra de vloerverwarming eenmaal werkt, zul je merken dat je op stookkosten bespaart. In hoeverre je bespaart, is afhankelijk van hoe goed je woning geïsoleerd is. Een degelijk geïsoleerde woning zal namelijk aanzienlijk minder warmte verliezen en zal dus ook minder energie nodig hebben om je woning warm te houden.

Gebruikstips

Nu je weet hoe vloerverwarming werkt, wil je ook vast wel weten hoe deze het beste werkt. Daarom krijg je van ons hier een paar fijne gebruikstips.

 1. 1. Laat je vloerverwarming altijd aan staan: het kost erg veel energie om je vloerverwarming weer warm te krijgen nadat je deze uit hebt gezet. Je kunt er wel voor kiezen om je vloerverwarming ’s nachts zachter te zetten.
 2. 2. Gebruik een programmeerbaar thermostaat: met een programmeerbaar thermostaat geef je zelf aan wanneer je meer of minder warmte in huis wil voelen. Zo zet je hem overdag als je aan het werk bent eenvoudig lager en ’s avonds, als je weer thuis bent, hoger.
 3. 3. Geef een temperatuur per kamer aan: met een thermostaat stel je eenvoudig een temperatuur per kamer in. Zo heb je het in de badkamer makkelijk wat warmer en in de slaapkamer wat koeler. Let er goed op dat je kiest voor een vloerverwarming waarbij deze optie ook echt mogelijk is.

Meer informatie? Neem contact op met ons!

Ben je geïnteresseerd geraakt in een vloerverwarming? Wil je weten welke vloerverwarming het beste is voor jouw woning en jouw wensen? Neem dan gerust contact op met Briljant Vloerverwarming. We helpen je met alle plezier verder. Je bent ook van harte welkom om eens in onze showroom langs te komen. Je bereikt ons telefonisch via 085 – 1306341 en per mail op info@briljantvloerverwarming.nl.

Bel ons App ons Mail ons