Vloerverwarming bij welke vloer?

  • 17 jaar ervaring
  • All in service
  • Lange garantieperiode
  • Zonder hak- en breekwerk
  • Stofvrij inslijpen

Populaire manier om te verwarmen

De vloerverwarming is tegenwoordig een populaire manier om een woning te verwarmen. Het zorgt niet alleen voor een evenredige verdeling van de warmte, u heeft ook altijd een lekker warme vloer aan de voeten en daarnaast hoeft u niet tegen radiatoren aan te kijken. Briljant Vloerverwarming vertelt u in dit blog graag meer over welke vloeren geschikt zijn om op een vloerverwarming te plaatsen. Lees dit blog nu snel verder!

Hoe werkt een vloerverwarming

Een vloerverwarming is in feite een aantal buizen die onder de vloer worden geplaatst. De cv-installatie verwarmt vervolgens het water dat door deze buizen stroomt. Doordat de buizen onder de gehele vloer zijn verdeeld kunt u overal genieten van een aangename warmte. Deze techniek is in feite hetzelfde als bij radiatoren, toch heeft een vloerverwarming meer voordelen, zoals u heeft kunnen lezen. Maar welke vloeren kunt u hier allemaal op plaatsen? Briljant Vloerverwarming vertelt het u graag.

Vloerverwarming

Stenen vloeren en tegels

De beste vloer die u kunt kiezen zijn betonvloeren, gietvloeren en stenen tegels. Dankzij de lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid van het materiaal wordt de warmte gemakkelijk opgenomen en doorgegeven aan de ruimte erboven. Hoe dikker de vloer, hoe langer het duurt voordat de warmte voelbaar is.

Pvc vloeren

Pvc vloeren zijn goed betaalbaar en in verschillende stijlen beschikbaar. Ook in combinatie met een vloerverwarming is deze pvc-vloer een populaire keuze. Een pvc-vloer is vrij dun en laat daardoor makkelijk warmte door. Er is hier geen speciale ondervloer voor nodig.

Vinyl vloeren

De vinyl vloer is ook een populaire keuze wanneer hier een vloerverwarming mee gecombineerd wordt. Vinyl vloeren zijn daarnaast ook makkelijk te onderhouden en laten makkelijker warmte door. Niet iedere vinyl vloer is geschikt, dus doe van tevoren goed onderzoek.

Tapijt vloeren

Tapijt is wat lastiger te combineren met een vloerverwarming, maar het kan wel! Door op zoek te gaan naar een tapijt met een thermische weerstand van maximaal 0,17 m2 K/W, heeft u een heerlijk warme en zachte vloer. Plaats het tapijt zonder dan ondervloer voor een beter resultaat.

Laminaat vloeren

Laminaat was een lange tijd niet geschikt voor vloerverwarming. De moderne varianten zijn wel prima te combineren omdat ze minder gevoelig zijn voor krimpen en uitzetten bij warmte verschillen. Kies laminaat dat niet te dik is en de warmte wel goed geleid.

Advies over vloerverwarming en vloer

Wilt u graag meer weten over de beste vloeren voor op een vloerverwarming? De experts van Briljant Vloerverwarming helpen u graag verder met. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. Of bekijk is ons all-in-concept. U kunt ons telefonisch bereiken via 085 – 1306341 of per e-mail info@briljantvloerverwarming.nl.

Bel ons App ons Mail ons