Het gemak van noppenplaten vloerverwarming

  • 17 jaar ervaring
  • All in service
  • Lange garantieperiode
  • Zonder hak- en breekwerk
  • Stofvrij inslijpen

Snel gelegd en uitstekende isolatie

Vloerverwarming leggen met behulp van noppenplaten gaat niet alleen heel snel en makkelijk: het noppensysteem zorgt ook nog eens voor uitstekende isolatie. In dit blogartikel vertelt Briljant vloerverwarming u graag meer over de werking en voordelen van deze snelle methode.

Wat zijn noppenplaten?

Noppenplaten zijn kunststof platen die wel iets weg hebben van een Lego plaat. Deze worden op de vloer uitgelegd. Maar in plaats van Legoblokjes wordt de verwarmingsslang van de vloerverwarming tussen de noppen geklikt. Dit doet u eenvoudig met de hand of met de voet. Dat maakt het een snelle methode om vloerverwarming aan te sluiten. Want werken met noppenplaten is niets anders dan de platen uitleggen op de vloer en de verwarmingsslang tussen de noppen klikken. Deze zit dan ook meteen vast, waarna de overgebleven ruimte kan worden dichtgesmeerd. Dat levert een glad oppervlak op, waarover u een vloer naar keuze kunt leggen.

Het gemak van noppenplaten vloerverwarming

Perfect voor appartementen en bij slechte isolatie

Natuurlijk bestaan er naast noppenplaten vloerverwarming nog vele andere methodes die ook snel te leggen zijn. Wanneer kiest u dan voor noppenplaten en niet voor één van de andere methodes? De keuze valt vaak op noppenplaten bij vloerverwarming in appartementen en in situaties wanneer de vloer niet of slecht geïsoleerd is. De noppen zijn namelijk gevuld met isolatiemateriaal. Zo behouden ze hun vorm en zijn ze zowel isolerend als geluiddempend. Bovendien hoeft de vloer met deze methode niet te worden ingefreesd. Dat maakt het een ideale oplossing.

Ideaal in gebruik

De montage van vloerverwarming met noppenplaten gaat bijzonder snel en is vaak al binnen een dag achter de rug. Dankzij de lage inbouwhoogte, kan hij bijna overal worden toegepast. Ook profiteert u met noppenplaat vloerverwarming van een gelijkmatige opwarming en beschikt u direct over goede isolatie. Hierdoor warmt de vloer niet alleen snel op, maar bespaart u ook energie doordat er minder warmte gaat verloren.

Meer informatie over de noppenvloer? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van noppenvloer vloerverwarming? En bent u benieuwd of deze techniek ook bij u thuis of op de zaak toepasbaar is? Neem dan gerust contact op met Briljant Vloerverwarming. We vertellen u er graag meer over. Kom dus gerust eens langs in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken. Of neem telefonisch of per e-mail contact op via 085 – 1306341 of info@briljantvloerverwarming.nl.

Bel ons App ons Mail ons