Algemene informatie over vloer verwarming

Het comfort van een vloerverwarming zal uw woning verrijken. Het vooruitzicht is een comfortabele warme woning. Een woning waar u bij het stappen uit uw bed de warmte van de vloer onder uw voeten voelt. Maar voor die tijd is er nog één beslissing te maken. Wilt u een vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

Hoofdverwarming

Wanneer u kiest voor een vloerverwarming als hoofdverwarming geniet u optimaal van deze voordelen. Een vloerverwarming als hoofdverwarming is netjes in de vloer verwerkt voor een onzichtbare verwarmingsstelsel. Ruimte innemende radiatoren maken plaats voor een strak afgewerkte vloerverwarming. U creëert met een vloerverwarming extra ruimte in uw woning en een ruimtelijk gevoel.

Met dank aan de gelijkmatige warmteverdeling van vloerverwarming, staat de thermostaat 2 tot 3 graden lager dan bij het gebruik van radiatoren. U bespaart hierdoor op stookkosten. Ook is de gelijkmatige verdeling van de warmte goed voor een aangename warmte en weinig stofvormende luchtcirculatie.

Bijverwarming

U bent op zoek naar het comfort van een warme ondervloer. Maar u wilt dit graag combineren met een traditioneel verwarmingssysteem met radiatoren? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u! Want een vloerverwarming als bijverwarming geeft u een heerlijk warme ondervloer. Terwijl u tegelijkertijd geniet van de voordelen van een traditioneel verwarmingssysteem.

Wilt u uw woning zo snel mogelijk op temperatuur brengen? Dan is een vloerverwarming als bijverwarming het antwoord. Vuistregel is om de radiatoren te gebruiken om de woning op temperatuur te brengen. Ondersteund door een bijverwarming onder uw vloer wordt een aangename temperatuur al snel bereikt.